Stránky

sobota 20. augusta 2011

Lacná dovolenka v Taliansku

Taliansko je dlhé desaťročia známa dovolenková destinácia či už pre svoje pláže, more, históriu, či alpské končiare. Taliani by boli hlúpi, keby tieto prednosti svojej krajiny nevyužili pre svoj prospech a nespeňažili ich. Milióny dovolenkárov prúdia v každom ročnom období do Talianska užiť si svoje vzácne chvíle dovolenky. Ak k nim patríte aj vy, určite budete súhlasiť, že služby, ktoré táto krajina poskytuje môžu byť vzorom pre krajiny, ktoré chcú rozvinúť svoj turizmus.

V prípade letnej dovolenky v Taliansku si môžete vybrať z rôznych letovísk, od Bibione na severe až po Sicílske či Sardínske letoviská. V prípade chuti môžete skombinovať oddych na pláži s výletmi do historických miest a pamiatok, ktorými sa to v Taliansku len tak hemží. Niet divu, veď Taliansko bolo svojho času centrom mocnej rímskej ríše, ktorá siahala v dobách svojho rozmachu od Británie až po Mezopotámiu. Neskôr sa Taliansko stalo centrom renesancie. Okrem toho v Ríme už skoro dvetisíc rokov sídli pápež.

Lacné dovolenky sa dajú poľahky zohnať buď v predstihu alebo v last minutoch. Doprava do Talianska je pohodlná autobusom alebo autom cez Rakúsko a vďaka vyvinutej diaľničnej sieti sa k Jadranskému moru dá z Bratislavy prísť za niekoľko hodín. Taliansko je členom Európskej Únie, takže vám na pobyt netreba cestovný pas, stačí platný občiansky preukaz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára