Stránky

sobota 20. augusta 2011

Lacná dovolenka v Bulharsku

Bulharsko je nový člen Európskej Únie a okrem toho aj novoobjavená dovolenková destinácia pre dovolenkárov nielen zo Slovenska, ale aj z celej Európy. Zamilujete si ho príjemným stálym letným počasím, čistým morom a pohostinnou atmosférou. Dovolenka v Bulharsku sa tak stáva skutočným letným hitom, ktorému možno podľahnete aj vy.

Pred možno desaťročím sme si Bulharsko stále predstavovali ako skanzen socialistickej dovolenky, no časy sa menia a aj Bulhari pochopili, že musia svoje turistické centrá prispôsobiť novej dobe, a dnes sú ich dovolenkové centrá moderné a porovnateľné s európskymi dovolenkovými konkurentmi. Navyše majú ešte jednu obrovskú výhodu, pre Slováka až nepochopiteľne nízke ceny potravín a nápojov, vlastne všetkých služieb.

Dovolenka v Bulharsku je vhodná počas celej letnej sezóny aj pre ľudí so slabším zdravím, prípadne tých, ktorí nemajú moc radi extrémne štyridsaťstupňové teploty, lebo tak panuje prevažne denná teplota od 25 do 30, niekedy 35 stupňov celzia, čo je mnohými považované za ideál.

Ak rozmýšľate, aký dopravný prostriedok pri svojej ceste na dovolenku využijete, do Bulharska sa oplatí ísť autobusom, cesta trvá ale okolo 24 hodín, takže tí ktorí nemajú radi autobusy a necítia sa v nich pohodlne, môžu využiť aj lietadlo, ktorého cena je výhodná hlavne pri takzvaných last-minutoch. Bulharsko je už aj členom Európskej Únie, takže na vstup do tejto krajiny nepotrebujete cestovný pas, ale stačí vám aj platný občiansky preukaz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára